Jag fick Xofigo behandlingen!!

22.05.2017

Hurra för min underbara onkologspecialistläkare Nisse som vågar testa Xofigo på mig! Han kommer att ha tät kontakt med mig efter första behandlingen för att se till att allt går som det ska. Så himla spännande!

Obs! Bilden visar mig och en superfin vän Kristoffer. Tyckte vi återspeglade den glädje jag känner inför behandlingen.

För glädjen är stor.

Mina smärtor har ökat så snabbt här på slutet och jag har så svårt att hitta sovställningar nu, detta trots ökad morfin. Det är som att jag ligger steget efter i smärtbehandlingen hela tiden för att cancermassan ökar så fort. Hur jag sover är mycket tack vare sömnmediciner.

Innan jag somnar smörjer jag varje smärtsam kroppsdel: axlar, rygg, revben på vänster sida, höften... med stark voltaren, sedan tar jag en muskelavslappnande paraflex (ibland tillsammans med Iktorivil) då musklerna lätt krampar ihop då jag ligger så still och spänner mig pga smärtorna. Sedan tar jag Zopliclone för att kunna somna in, samt klara av att avskärma smärtorna. Det här fungerar i ca 3-4 timmar. Då vaknar jag och behöver mer zopliclone samt byta position aningen.

Det är olidligt just nu.

Jag klarar inte att gå upp för hela vår trapp nu utan att det skär smärta genom höften. Att sitta är också omöjligt längre än 15-20 minuter. Jag har två kuddar som hjälper, men ändå så smärtsamt. Morfinet tar bort den molande onstanta verken, men belastningssmärtorna är svåra att komma åt. Så mycket av min energi går åt att bara stå ut.

Jag kan inte göra de saker som jag älskar att göra längre. Ridning, ja, till och med bara rykta och slänga upp en sadel är omöjligt, städa, pyssla i trädgården, jogga, ja till och med promenera! Osv.. och det har gått så himla fort! Allt ovan nämnt kunde jag göra två månader sedan.

"Massiv Försämring" på röntgenutlåtandena de senaste 3 har börjat visa sig tydligt i min smärtbild.

Därför är jag så himla tacksam att min läkare kan tänka sig testa Xofigo. Jag måste tro att det kommer fungera och ge mig både en bättre smärtlindring, samt mer tid med mina älsklingar.

Onsdag den 31:a Maj blir min första dos Xofigo. Hoppas!!

Foto: Fotograf Andréa, Laura Dovi m.fl.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång